O blogu

Pozdravljeni,

Primarna dejavnost skupine RSO (Računalniki za Socialno Ogorožene) je, kot ime pove, priprava računalnikov za socialno ogrožene, iz donirane opreme. V postopek priprave opreme so vključeni številni prostovoljci in večina opreme ki jo prejmemo in obdelamo so dejanski računalniki.

Vseeno pa se ob tem znajde tudi veliko opreme, ki je na nek način nenavadna in ni primerna za uporabo s strani socialno ogroženih (ker je namenjena za industrijsko uporabo, ali pa je zelo specializirana), ki pa je veterani v društvu vseeno nismo zavrgli, saj se zavedamo da bi ta oprema lahko imela veliko vrednost, za tistih nekaj ljudi ki zaradi različnih razlogov potrebujejo točno to relativno zastarelo specializirano opremo.

Ta blog bo posvečen primerkom tovrstne opreme. Po eni strani želimo z vami podeliti naše znanje oziroma poznavanje tehnologije, ki je uporabljena v teh zgodovinskih primerkih. Po drugi strani pa vam s tem omogočamo da najdete informacijo o tem da to opremo imamo, če iščete preko Googla. Bloge bomo občasno obogatili z posnetki, kjer vam bomo opremo tudi pokazali.

Če vas uporaba dotične opreme zanima oziroma imate potrebo po specifično teh kosih, se dogovorite in nas obiščite. Lahko se dogovorimo da zadeve prejmete v uporabo.

LP,
Jure